İçeriğe geç

Ekspertiz Değişeni Nasıl Anlıyor

Arabanın değişin parçası nasıl anlaşılır?

Aracın plakası veya VIN numarası ile kullanabileceğiniz servis, sigorta şirketinin sağladığı bilgiler aracılığıyla hasar belgelerine ulaştığı için size en doğru bilgiyi sunacaktır. Yetkili servisten servis kaydını sorgulamak da araçta değiştirilen parçaları sorgulamak için bir yöntemdir.

Araç boya değişen nasıl anlaşılır?

Aracın boyalı kısmı özensiz ve kötü boyanmışsa, ilk bakışta belli olur. Ortaya çıkan ton farklılıkları iyi ışıkta kolayca görülebilir. İyi boyanmışsa, birleşim yerlerine bakarak anlayabilirsiniz. Boya izleri görüyorsanız, aracın bu kısmının boyandığını anlarsınız.

Sök tak ve değişen nasıl anlaşılır?

Kaputun iç tarafındaki etiketlerin durumu da sökme ve takma işlemine dair ipuçları sağlayabilir. Orijinal etiketlerdeki yazılar net ve okunaklı olmalıdır. Etiketler aşınmışsa veya yeniden takılmışsa, bu kaputun çıkarılıp takıldığının bir işareti olabilir.

Değişen parça nasıl sorgulanır?

Değişen Parça Bilgisi Sorgulama Rapora göre; araçta değişen parça bilgilerini sorgulamak için PARCA yazıp boşluk bıraktıktan sonra plakanızı yazıp boşluk bırakıp hasar tarihini (GG/AA/YYYY) aşağıdaki örnekte olduğu gibi yazıp TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664’e göndermeniz gerekmektedir.

Arabanın kaç binde olduğunu nasıl anlarız?

Araç kilometre sorgulaması 5664’e mesaj göndererek SMS ile yapılabilir. Ancak SMS kilometre sorgulama hizmeti ücretlidir. Ücretler tüm operatörler için talep başına aynıdır. SMS ile kilometre sorgulamak için TURKCELL, TÜRK TELEKOM veya VODAFONE fark etmeksizin aracın plaka numarasını yazıp 5664’e göndermeniz yeterlidir.

Araçta sök tak önemli mi?

Sökme – Montaj, aracın parçalarından birinin geçmişte çıkarılıp aynı işlevi gören yeni bir parçanın takıldığını ifade eder. Sökme ve montaj sırasında orijinal yedek parça kullanmak son derece önemlidir. Orijinal olmayan yedek parçaların kullanıldığı işlemler, araç performansında önemli düşüşlere neden olabilir.

Orjinal çıkma parça nasıl anlaşılır?

Örneğin, bir araba satın alan bir kişi, “Orijinal parça mevcuttur” ibaresini görürse, o aracın bir parçasının aynı model bir araçtan alınan parça ile değiştirildiği varsayılmalıdır.

Yedek parçanın orijinal olduğu nasıl anlaşılır?

Üretilen her yedek parça, üretildiği şirketin veritabanında bir seri numarasıyla kaydedilir. Şirketin web sitesinde bu seri numarası için bir kontrol paneli varsa, ürünün orijinalliğini sorgulama olanağı vardır. Özellikle orijinal yedek parça satın alırken faturanın saklanması önemlidir.

Parça boya belli olur mu?

Arabalardaki boyalı parçaları mümkün olduğunca doğru bir şekilde tanımlayabilmek için bir boya ölçüm cihazı kullanılmalıdır. Bu elektronik cihaz, uygulanan boyanın neden olduğu kalınlık farklarını algılar ve alanın daha önce boyanıp boyanmadığına dair bir gösterge verir.

Orjinal araba camı nasıl anlaşılır?

1 – Genellikle cam üreticisinin marka adıyla başlar. 2 – Daha sonra Roma rakamlarıyla kodlanan semboller hangi cam türünün üretildiğini belirtir. 4 – Avrupa güvenlik standardı ECE R43’e uygun olduğunu belirtir. 5 – Camın üretim tarihini belirtir.

Ekspertiz boyalı işlemli ne demek?

Gövde boya muayenesi, aracın dış yüzeyindeki deformasyonları, darbeleri veya çizikleri tespit etmek için yapılan bir muayene işlemidir. Aracın gövde kısmı özel cihazlarla temas ettirilerek araçtaki deformasyonlar ve boya kalitesi hakkında bilgi edinilir.

Sök tak boyalı ne oluyor?

Bu yaygın kavram, aracın bu parçasının belirli bir nedenden dolayı çıkarıldığı anlamına gelir, çıkarılan parça orijinal bir parça olsa bile. Örneğin, bu parçadaki bir ezik onarılabilir veya aracın hasarlı parçası çıkarılıp aynı renkte bir parça ile değiştirilebilir.

Arabanın kaç el değiştirdiği nasıl öğrenilir?

Bir aracın plakasına göre kaç sahibini değiştirdiğini öğrenin. Bir aracın kaç sahibini değiştirdiğini öğrenmek için, “DETAY” (boşluk “PLATE”) yazarak 5664’ü mesaj olarak göndermeniz yeterlidir.

Arabada değişen olduğunu nasıl anlarız?

Araçta değişen parça olup olmadığını öğrenmenin en kolay yollarından biri de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) uygulaması üzerinden “Araç Değişim Parçası Talebi” hizmetini kullanmaktır.

Değişen parça sorgulama kaç TL?

Temel Bilgiler. 5664, güvenli, kolay ve hızlı sigorta sorgulamaları sağlayan bir mobil servis sistemidir. 5664 ile kazalar, hasarlar, poliçeler, raporlar, kazalar, değiştirilen parçalar ve araç detayları hakkında sorgulamalar hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Sorgulama ücreti tüm vergiler dahil 95 TL’dir.

Bir aracın en önemli parçası nedir?

Motor, aracın birincil itme kaynağıdır ve yakıtın yanması yoluyla enerji üretmeye başlar. İçten yanmalı motorlar, yakıt ve hava karışımını sıkıştırır ve tutuşturur, bu enerjiyi mekanik harekete dönüştürür.

Araç motor değişimi nasıl anlaşılır?

Komple araç motorunu değiştirirken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır: Motor değiştirilirken, sökülen ve takılan motorların silindir hacimleri aynı olmalıdır, sökülen ve değiştirilen motor silindir hacimleri aynı ise, motorla donatılmış benzinli araçlarda maksimum güç sıfır olabilir.

Orjinal çıkma parça nasıl anlaşılır?

Örneğin, bir araba satın alan bir kişi, “Orijinal parça mevcuttur” ibaresini görürse, o aracın bir parçasının aynı model bir araçtan alınan parça ile değiştirildiği varsayılmalıdır.

Yedek parçanın orijinal olduğu nasıl anlaşılır?

Üretilen her yedek parça, üretildiği şirketin veritabanında bir seri numarasıyla kaydedilir. Şirketin web sitesinde bu seri numarası için bir kontrol paneli varsa, ürünün orijinalliğini sorgulama olanağı vardır. Özellikle orijinal yedek parça satın alırken faturanın saklanması önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir